Thursday , 22 March 2018

Thursday , 22 March 2018

Rebecca Mohon Erma Henti Fitnah & Eirma Tidak Halal Duit Bayaran

Rebecca Mohon Erma Henti Fitnah & Eirma Tidak Halal Duit Bayaran

KUALA LUMPUR: Kes saman sudah selesai namun perbalahan antara pelakon Rebecca Nur Al-Islam dengan pengarah sensasi, Erma Fatima masih belum reda.

Meskipun mahkamah baru sahaja mengumumkan pelakon tersebut memenangi kes samannya terhadap Erma namun jelas Rebecca, pengarah tersebut masih lagi menabur fitnah terhadap dirinya menerusi laman Instagram dan Twitter.

“Kes sudah selesai. Tapi nampaknya ia seperti belum selesai apabila dia masih lagi memfitnah saya mengatakan saya tidak berdisiplin.

“Keadaan itu boleh menjejaskan periuk nasi saya apabila pihak penerbit drama atau filem mungkin tidak akan menawarkan saya berlakon,” katanya.

Rabecca ditemui pada sidang media khas di Harrods, pusat beli belah KLCC di sini pada Khamis.

Terdahulu, 8 November lalu, Rabecca berjaya memenangi kes tuntutan terhadap Erma Fatima apabila mahkamah majistret Kuala Lumpur mengarahkan pengarah dan penerbit drama itu mengembalikan baki jumlah wang lakonan Rabecca sebanyak 40 peratus berserta lima peratus faedah daripada bayaran selain membayar kos guaman kepadanya.

Kedua-dua artis itu sebelum ini pernah bertegang urat apabila Erma selaku pengarah drama Dejavu Di Kinabalu gagal melunaskan baki bayaran lakonan pelakon itu sebanyak 40 peratus sehingga menyebabkan Rabecca memfailkan saman di mahkamah majistret Kuala Lumpur pada 23 Julai 2013.

Tambah  Rabecca, Erma boleh bersikap lebih professional dengan membuat rayuan di mahkamah sekiranya enggan melunaskan baki bayaran seperti yang diarahkan sebaliknya bukan dengan cara memburuk-burukkannya  di laman sosial.

“Senang saja, jika tidak puas hati atau enggan membayar, buat saja rayuan di mahkamah.

“Tidak perlu memburukkan saya di laman sosial. Sekiranya dia masih lagi memfitnah, saya tidak akan teragak-agak mengambil tindakan selanjutnya,” tegas Rabecca.

Turut hadir pada sidang media tersebut, ialah peguam Rabecca iaitu Nordin Othman.

Dalam pada itu, jelas Erma dalam satu portal hiburan, dia akan menurut perintah mahkamah dan tidak berhasrat memanjangkan kes berkenaan sebagaimana yang dicadangkan oleh Rabecca.

Dia juga bersedia untuk menjelaskan baki wang berkenaan sebanyak RM11,000 kepada wanita itu tetapi tidak menghalalkannya.

“Saya akan bayarkan wang itu kepada Rabecca tetapi saya tidak akan halalkannya. Kekalahan saya di mahkamah atas sebab-sebab teknikal. Saya pun tak mahu panjangkan kes ini lagi,” katanya.

 

 

 

Rebecca Mohon Erma Henti Fitnah & Eirma Tidak Halal Duit Bayaran Reviewed by on . KUALA LUMPUR: Kes saman sudah selesai namun perbalahan antara pelakon Rebecca Nur Al-Islam dengan pengarah sensasi, Erma Fatima masih belum reda. Meskipun mahka KUALA LUMPUR: Kes saman sudah selesai namun perbalahan antara pelakon Rebecca Nur Al-Islam dengan pengarah sensasi, Erma Fatima masih belum reda. Meskipun mahka Rating:

Leave a Comment

scroll to top